Ízelítő a vacsora-étlapunkból
Ha valaki ezek közül az ételek közül nem tud választani, az nem feltétlen gazember. A teljes étlap természetesen ennél bővebb. Lehet kérni saját kedvenc recepteket is, és ha valaki érez hozzá kedvet, akkor egy-egy este meg is főzhet. Ilyenkor mi kuktáskodunk, és a folyamatban "konzulensként" veszünk részt.
Külön figyelmet fordítunk azokra a gyerekekre, akik valamilyen ételallergia miatt nem ehetik ugyanazt, mint a többiek. Az ételallergiát a jelentkezési lapon jelölni kell, hogy feltétlenül tudjunk róla. Ezekben az esetekben az érintett szülőkkel együttműködve állítjuk össze azoknak az ételeknek a listáját, amit speciális élelmiszerekkel kell kiváltanunk.
Paprikás krumpli
Ahogy vízitúrán szeretjük. Csak kolbásszal, virsli nélkül, kicsit máshogy fűszerezve, mint anyuka szokta. A gyerekek egyik kedvence. Nem telhet el vízitúra anélkül, hogy közfelkiáltással ne kérnék, legtöbbször az első vagy második este. A legjobb közösségépítő feladat: a krumplipucolás.
Gulyásleves
Sertéshúsból, hogy ne kelljen a vén marhát éjfélig főzni. Annyi krumplit és zöldséget teszünk bele, hogy ne kenyérrel kelljen jóllakni. A közösségépítéshez a krumplin túl a répapucolás is hozzájárul.
Csirkepörkölt
Nagyon szeretjük csirkecombból és csirke felsőszárnyból elkészíteni. Igazi szaftos falatok lesznek, a legtöbbször enyhén lecsós irányú ízesítéssel. Friss kenyérrel és tejföllel az igazi, de ha a szakácsot sikerül megvesztegetni, akkor tészta is főhet hozzá.
Sertéspörkölt
Természetesen sertésből is kifogástalan pörkölt készülhet bográcsban. A fűszerezése a hús jellegzetességéből adódóan kissé más, mint a csirkéé. Tálalása friss kenyérrel és tejföllel, savanyúsággal történik. Megvesztegetős tésztával szintén készülhet.
Bácskai rizseshús
Egy hosszú lén jól elkészített zöldséges sertéspörkölt alapot keverünk meg rizzsel. Kitűnő és laktató egytálétel, savanyúsággal tehető még kívánatosabbá. Hosszabb evezéseket is kitűnően megalapoz.
Tárkonyos csirkeragu leves
Igazi meglepetés csirkemellből. Az ízek alapját a tárkony, a lestyán, a friss zöldségek, a tejszín és a citromkarikák harmóniája adja. Igazi tápláló, de mégis könnyű nyári étel. Szinte lehetetlen belőle túl sokat készíteni. Kívánság szerint pulykamellből is készíthető, bár csirkével mindig zamatosabbnak találjuk.
Húsos penne
Kockára vágott pácolt füstölt lapockából, vagy sonkából készül, paradicsomos, mediterrán fűszerekkel gazdagon ízesítve, a végén penne tésztával megkeverve. Olyan ínycsiklandozó illata van, hogy aki épp előtte ette meg az otthonról hozott és napokig rejtegetett chips-et, az is teli tányérral szippant fel belőle. Aznap reszelt sajt és ketchup, másnap
Túrós tészta
Máshogy, mint anyától láttuk. A füstölt szalonnát kockára vágva és barnára sütve szinte elnyeli a fokhagymával és kaporral észrevétlenül ízesített, ámde attól különlegesen harmonikus illatot kölcsönzött, rengeteg tehéntúróval megkevert tészta. A tészta és szalonna közé ízlés szerint tejföl, a szalonna helyett vagy mellé kristálycukor is kerülhet. Kitűnő étel két húsos vacsora között, mondjuk pénteken.
Gombás sertés szelet
A pörköltektől teljesen eltérő ízvilágú zöldséges-gombás ragu kerül a sertésszeletek közé a bográcsba, a végén egy bő tejfölös habarással. Képesek vagyunk még a tábori körülmények között is finom szeletekre vágott zöldpaprikával díszíteni. Kenyérrel is jól ehető, de rizzsel vagy szarvacska tésztával is kitűnő.